Followers

Saturday, 15 December 2012

How Boys Feel When They're Fall In Love


I wonder how boys feel when they’re in love.


 


Do they get butterflies? 
Do they have you on their mind 24/7? 
Do they wait for you to come online for hours?
Do they smile at random times at the thought of you? 
Do they miss you all the times?
Do they think about the smallest things you say?



seriously,
I wonder how they feel.
If you feel the same, ask your partner.
They will give you the answer.

p/s : love love love love :))

Wednesday, 12 December 2012

MY DEAR CAT ( Rest In Peace )



   Abon Bon 
12.12.2012      
Rest.In.Peace     



Dear cat lover.
 my cat died today and it so hard to except the fact that he is gone forever.
i am so sad today.
i love my Bon Bon so much.
R.I.P



this is him.. Cute huh??


Hari ni bertarikh 12.12.2012, kucing yang paling aku sayang dah mati. Ya tuhan, awt awl sgt ambil dia ya Allah. Aku syg sgt2 kt dia. Dia baru ja sihat dlm 6 bulan ni. Sebelum ni pun asyik skit teruk ja. Aku ingat dia akan sihat salu. Aku salu pesan kt dia “ bon bon kna sihat nah, jgn skit lg” salu sgt aku gtaw bila aku dukung @ amin ngn dia..

Dulu waktu dia skit aku jga dia. Dia cirit teruk, lama jguk dia skit. Tapi dia dpt tahan skit sampai dia sihat. Nak mkn pun kna suap ngn pam. Dia makan byk ubat smpy jadi gemok cm kucing betina. Time tu dia kecik lagi. Lepas lega cirit kena lelah plak. Kali ni kali ke2 dia skit. Kecian tgk dia dok trik nafas mcm susah ja. Sesak ja nmpak. Time ni kmi cuba sedaya upaya jga dia. Tapi time ny aku dah balik poli. Dapt jga bon bon sat ja la. Sedih sgt. Cuma dpat tnya berita ja. Time aku balik aku sonok bab dpat bg dia mkan. Kena paksa dia mkn jgk. Nk bg dia sihat. 4 hari pas tu, dia sihat. Jadi gemok, cergas dan comel. Dia suka main. Snok tgk dia main, bersemangat ja. :-)

Tp kali ni bon bon skit teruk dari yg sebelum hy. Dia tmkan racun. Aku betoi2 pcya yang bon bon dpt btahan. Aku yakin kucing aku tu kuat. Tp dia dpt brtahan 2 hari ja. Smlam aku dok ngn dia dlam bilik. Byk kali dia muntah. Smpy pkoi 2 aku p tdo. Sblum tdo aku cium dia. Aku kta kt dia “ adik Bon, than smpy esk pg nah” aku lurut badan dia. Muka dia lesu ja. Tp idung dia dh Pink. Aku snok bb tu tndanya dia dah ok. Dah x pucat mcm awal tadi. :-(

Time tido aku dgq anis gerak aku, dia kta bon bon gerrr gerrr. Aku tgh tido tak bapa dgq sgt. Rupanya time tu bon bon tggu aku kt dpan pintu bilik. Aku menyesal. Kalo aku taw aku takkan tido smlam. Pg td mak my gerak pkoi 8. Mak kata bon bon dok dlm blik aiq. Aku takmaw bgun lg tp asa tak sedap ati aku p tgk jgk bon bon. Rupanya dia dah lembik dah. Aku trus teriak. Badan dia sejuk sgt. Mata dia dah hilang focus dah. Aku bagi semangat kt dia, bg mkn n bg mnum aiq. Tp mulut dia tak bapa nk boleh telan sgt dah. dekat bdan dia mcm dok tkeluaq darah kt liang roma. Byk bintk2 drah atas krtas. Tak lama pas tu dia mcm kna trik. Kaki dia jadi kejang. Sedih sgt tgk keadaan dia. :'(

Terseksa hati n perasaan aku tgk dia kna trik nyawa. Lepas suma org relakan bon bon p, tak lama pas tu dia tarik wat kali trakhir, pagi td dia mati. Tkat tu ja dia dpt than. Dia mmg bto2i mati. Aku sebenarnya tak pcaya, tp nk wt cmna. Aku asa dia gerr gerr. Anis kata aku gila. Tp btoi aku dgq. Aku sayang dia sgt2. Aku cinta bon bon sgt2. Aku rindu bon bon sgt. Aku nk pgang dia, aku nk cium dia. Aku nk bg dia mkan nsk byk2. Aku nk bg dia mandi bg comey. Aku nk main lidi lidi ngn dia, aku nk main tarik2 tali ngn dia. Aku nak dia ligan tali tu. Ya allah. Aku sedih sgt. Lani dah pkoi 7.15 p.m tp aku xdpt benti teriak lagi. Aku perlukan dia, dia kucing aku. Ya allah…………… aku rindu dia ya allah. Aku harap di akhirat nanti aku kmi akan b’temu lagi.

Amin………. may he Rest In Peace.. :'( :'( :'(

p/s : kak deyah syg adik Bon.. Love you Meatball..

Tuesday, 11 December 2012

Die young (The Story Of Naughty Cat)

This Cat Has Become Part Of Our Family



Hello cat lover J
have you ever felt what it's like when your cat dies?




Pada pukoi 7.43 tadi adik  Odd dah meninggalkan suma yang sayang kt dia.
 Suma ni sebab dia termakan racun. Semalam adik Odd tak balik pun. 
Tiba2 pagi tadi dia balik. Tapi time tu dia dah lembik dah. Sampai pengsan. Pernahkan anda mendengar seekor kucing pengsan?
 Aku pun 1st time alami suma ni. Tapi tu lah kenyataannya.
 Kesian adik Odd. Tak sngka nk jdi cmni.
 Aku dah la salu marah dia, tapi aku sayang kt dia. 
Lepas ni tak dah la budak nakal yang b’warna oren dan  gemok tu lg.
mesti suma akan rindu dia.
aku asa tingin nk pelok dia.
kami suma sayang adik Odd..
semoga adik Odd tenang kt sana.
amin..

:-( 


p/s : Rest In Peace 

Sunday, 9 December 2012

Going Back To College :((



Hey all student,
 Do you feel what i feel?

Next week i will go back to college, and i'll be staying at the Hostel.
i will facing "stress" with assignments..
OMG! i hate that!

  “Going Back To College After Sem Break”




Urghhh.. 
when sem break, I feel like in heaven.. 
when the day I have to go back to college, I feel soooooo arrghhh.. 
I don’t want to go back! Why this sem break is too short??



p/s :feeling under pressure :(

Friday, 7 December 2012

10 WAYS TO MAKE GUY FALL FOR YOU



“HOW TO MAKE GUY LIKE YOU”
HELLO HELLO HELLO !


Hey girl. i wanna ask something. Are you falling for a guy? Are you willing to make a guy like you or are you dying to get a guy to like you? 
I am very sure that lot of girls out there have someone that she like so much. So now I want to share to you how to make a guy like you by making him want you, without ever revealing that you like him too. Actually it just some easy things to figure it out. Let check this out girls J

1.   Get him to notice you.
2.   Laugh a lot. Laughing every ten seconds at anything he says.
3.   Try some style changes if he doesn’t notice you.
4.   Dress well and look great.
5.   Be cute and flirty.
6.   Leave him halfway through a conversation.
7.  Have happy conversation with other guys ( guys like competition )
8.  Be great listener.
9.   Make yourself unique.
10.              Just be yourself J




P/S : YOU CAN DO IT!

Wednesday, 5 December 2012

Egyption & Lebanon Queen (JK) :


ABRACADABRA


Assalamualaikum..


Hey. Since semester break my life is kinda boring.


Actually I Don’t know what to do and don’t know where to go.
Just stay at home day and night.
So…………….
 Last night we a very bored and this is how the result shown.
Play with my sister.
Just for fun!

J






p/s  : lalalallala, so live  your live.

Tuesday, 4 December 2012

Sad Song That Make Me Wanna Cry :'((




Lagu paling sedih "bagi aku la"


Assalamualaikum.
Hello.. hari ni aku nak share senarai lagu2 sedih yg salu wt aku nak teriak. Bagi aku mmg sedih la lagu2 ni. Tak taw la awt aku rasa sedih, mungkin ada kena mgena ngn hidup aku kot. Tp mybe kta2 n lirik lagu tu yg wt aku asa nk teriak. Hum xpasti lah, tp mmg sedih la.



1.  When you’re gone By Avril Lavigne


Yang ni aku sampai xboleh nyanyi kt karoke. 
Sedih sgt kt part yg ada pakcik tu. 
Lagi sedih kt part bini tentera tu.
:((



2.  I don’t wanna miss a thing By Aerosmith


Yg ni pun sdih.
 kalo spa pnah tgk movie ni mct akn rsa sdih dgq ost ni.
Ayat2 dlm lagu ni mmg sesuai untuk " long-distance love"
:))



3.  Snowflower By Park hyo shin


Lagu ni ost drma korea. 
spa pnah tgk drama ni taw la betapa sedihnya drama ni.
Dgn ost yg mendayu cmni. 
Aku teriak teresak-esak. Dgq lagu ni pun asa sedih.
Smpai jadi doremon.
:>




4.  My immortal By Evanescene 


Sedih n lagu ni sesuai untk " broken-hearted".
Yg bru ptus cinta tu sesuai la sgt.
ngeee :D



5.  There you’ll be By Faith Hill


This one is my theme song. 
Ni la tema hidup aku wt masa ni.
Tp mgkin hidup yg brtemakan lagu ni akn berakhir xlma lg.
Mintak2 lagu tema baru x sedih la.
Aku nk lagu tema yg bahagia.
:))




6.  Thinking of you By Katy Perry




Lagu ni mmg menyentuh hati dan sanubari.
jln cita vdeo clip pun sdeh.
" was kill in action"
ohh kesian. 




Ada byk lg tp takat tu ja lah. x larat la.


p/s i love this song



Monday, 3 December 2012

10 Ways to lose weight




TOP 10 EXERCISE TO LOSE  WEIGHT AND FAT ABS


Heeyy..Do you have a problem with your weight? 
I do have fat abs problem that make me feel very uncomfortable when I wanna wearing some of my dress. 
So I wanna share with you guys Top-10 exercise that will help us to reduce fat abs. 



The best exercises will contain a cardio aspect and a toning aspect, as this will allow you to see faster results.
 Here are my top 10 Top Exercise to Lose Weight, that have proven to work the best and burn the most calories
hey beautiful lady, check this out

  1. step Aerobics
  2. bicycling
  3. swimming
  4. Kickboxing (a very effective)
  5. elliptical burner
  6. Hiking 
  7. walking
  8. dancing (my favourite )
  9. exercise DVD
  10. Jogging



i hope my fat stomach will turn to be sexy abs. And i hope you guys enjoy your exercise. yosshhhsyaaaaaaaaaa :-)



p/s i can feel your dream..