Followers

Monday, 24 November 2014

Eday Part1 - Rombongan Meminang aka Majlis pertunangan Zahirah&Amirul

"One Fine Day"

Simple Yet Perfect
My Engagement Day 
:))

Assalamualaikum..
Dah lama tak tulis merapu kt sini. 
Tapi memandangkan ada moment yang happy so aku rasa nak cerita sikit tang ni.
 Bukan apa nak bagi ada rekod kenangan indah.. Otak bukan boleh simpan semua kan. 
Simpan gambaq dalam lappy pun kadang2 elang entah ke mana. hihi.

Last last last week, 8 November aku kasi surprise sikit kt kwn2 kan.
 Ada yang kata amboi hg ni dalam senyap2 tiba-tiba bertunang.
 Ada yang tacing dengan aku sbb aku tak gtau tiba-tiba depa nampk gambaq dkt instagram duk sarung cincin dah. Tacing tak sangga la. Sori u guys..
 Tapi nak wt cmna kwn2. Itew wt kenduri simple2 sesama family ja. Itew buat yang wajib ja. Jemput Family sbb tak wt kenduri mkn2 besaq2 pun. Tak dak aih Pelamin bagai.
 "Konon mini Pelamin la tp over tak sangga". 
Ada yg kata "simplenyaa". 
 kesederhanaan lebih diberkati Oleh Allah SWT cek oi.
 Lagipun tunang ja kan. Watpa kita nak membaziiaqq. 
FYI Kami ni Pasangan muda. Masing2 tak Berapa nak Kaya kan.
 So I don't  care what Other People say. hihihi.

Syukur Alhamdulillah Semua dah selasai. 
Tunggu Nak jadi Bride pulak laa..
:)



Warna Tema ala2 Vampire Gitu. 
Rancang warna lain tp p pilih warna lain. 
Biasa la peminat Twilight la katakan :)
#HasilTanganKakLiaItew


Sireh Junjung yang dibuat 2 jam sebelum rombongan sampai. haha! 
kalam kabut la smpai sireh tu dah jadi macam hindu paria dah.
 tapi tak pa janji comel kan. :))


Ni dia semua hantaran semuanya 8. Janji 5 balas 3. 
Tapi nak wt cmna ramai org yg syg kt itew tolong sponsor jad la 8.
 hihihi Tq taw uallzz..


Rombongan cikk Maznah dah sampai.
 Baju purple tu mother in law itew n yg dpn tu bkl adik ipaq yg manja orgnya.
Gojes kan mother in law. Putih Dari itew pulak tu. Pasni itew kena mkn supplement la nk bg sama gebu ngn mother in law kan.
#abaikankelibatputihbelakangkeratatu


Ni la hantaran dari keluarga depa. Kek Lapis serawak tu mother in law buat uallz.
Sedap!! Takpayah itew nak p serawak beli kek ni dah.
pasni boleh blajaq la cara nak buat :))


haa.. ni adat la kan. kapuq n sireh. :))
Nmpak sweet ja pdahal pahit.. wekk!


Time ni depa tgh bincang mas kawin n hantaran. itew takdak time ni depa suruh sembunyi dalam bilik, itew mengendap2 pun tak nmpak, dgaq pun tak. Tapi takpa. Biaq ayah ku tersayang yang settlekan. I love you ayah sbb support hubungan kami dari Fum5 la haa.. muahhhh :-*


Ni juadah yang di baham oleh semua family dia n itew haritu.. mee kari.. I don't really like it but kak sulong nak sangat mee kari. Itew stuju jala.haha!


Suasana keramaian :)) Baju hijau tu pak Ngah itew..
 Anak pak ngah Itew Best Friend Tunang Itew.. :))

Dah abis makan macam besa geng laki melepak kan..
Dengan tok wa sekali ha..Tokwa mmg sempoi n comel. :)



Lastly rombongan dah nak beransur pulang lah.. 
Tengkiu so much for coming. Tak lama lagi depa ni jd pak menakan n mak menakan aku jgk. :))

Okay stakat ni ja la untuk my Eday Part1. Nanti itew sambung part2 pulak. byk la untuk part2 which is sarung cincin part la. Pstu ada part3 plak. Part3 phoshoot gitew aka outdoor la.. 

photo by:StarAnise and Aisyahjay

okay THat All, I hOpe yOu enjOy It.
#CherishEveryMoment
#AmiZaeLove
#Eday
:))






1 comment:

  1. kahkahkah... nak terkeluaq orat perut baca ....

    ReplyDelete